Hızlı & Anında Etkisini Gösteren Öneriler: Modunuzu Yükseltecek Şeyler

0
shares
Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+
Bu Nedir?

Bazen sebepsiz bazen sebepli bazen de belirsiz nedenlerden iyi hissetmeyebiliriz. Çok normal. Ben de bu yazıyı yazdığım günlerde ruhen ve fiziken zorlu bir hafta geçiriyorum. Bu iyi hissetmeme zamanlarında ilk başta biraz kendine izin vermek gerekiyor. Durmaya, surat asmaya, etrafa boş boş bakmaya. Sizi üzen şeylere inat etmeden, fazla debelenmeden biraz aşağıya doğru dalışa geçtikten sonra yukarı çıkması daha kolay oluyor. İşte tam da bu moddaysanız yani yavaştan yukarı çıkmaya hazırsanız bir takım denenmiş & onaylanmış & işe yarar önerilerim var. Hızlı & Anında Etkisini Gösteren Öneriler: Modunuzu Yükseltecek Şeyler Listemle karşınızdayım. Elinize buzlu çayınızı kahvenizi alınız.. ayaklarınıza hayali paletlerinizi geçiriniz… lacivert derinlerden turkuaz mavilere doğru çıkıyoruz..

Önerilerimi en az fiziksel ve zihinsel enerji gerektirenden en çoka göre sıralamaya özen gösterdim. Böylece listenin başlarından ilk bir kaçını gözünüze kestirip denedikten sonra ilerleyecek enerji ve motivasyonu biriktirebilelim istedim.

1.Uzun Süredir Yapılacaklar Listenizde Duran Çok Kolay Bir İşi Yapın Gitsin: bir süredir ertelediğiniz bir e-maili göndermek olur, kısa bir telefon konuşması olur, online ödenecek bir fatura olur, eve alınacak ama ertelediğiniz bir şey olur, ufak bir tamir olur.. bilemem. Ama gerçekten yormayacak, “kolay” bir şey olsun. Beş dakikada yapıp ferahlayalım. Oooh mis.

2.Mutluluk Hormonlarını Çoşturan Bir Şeyler Atıştırın: beynin kimyasıyla birazcık onayıp hile yapmak için mutluluk hormonu salgılatacak şu besinlerden birini veya bir kaçını tüketebilirsiniz – ceviz, çikolata, avokado, yaban mersini, mango, mercimek, nohut, koyu yeşil renkli sebzeler, kinoa, yoğurt. kahve ve yeşil çay.

Tatlı ve bol karbonhidratlı yiyecekler maalesef bilimsel olarak mutluluk hormonlarını etkilemiyor. O nedenle ruh halinizi kalıcı yükseltmek için yukarıdaki listeden bir kaç favorinizi seçip atıştırın derim.

3.Doktorunuzun Önerdiği Vitamin ve Supplement’lerinizi Alın: çoğumuz vitamin ve supplement takviyesi reçetesi alıyoruz. Ama ne kadar uyguluyoruz? Evin bir köşesinden size unutulmuş ve içerlemiş şekilde bakan vitaminlere el atmak için en doğru zaman şimdi!

4.Sevdiğiniz Anılarınızın Olduğu Fotoğraflara & Videolara Bakın: tercihen elinizde kahveniz ve mutluluk hormonu artıracak atıştırmalığınızı alın ve sevdiğiniz anıları elinizde kalan fotolar ve videolar üzerinden canlandırın. Seyahatleriniz olur, özel günler olur, üniversite gibi belirli bir dönem olur.. size kalmış. Ben üzüldükçe Küba’ya ve Japonya’ya fotolar aracılığı ile gitmeyi çok seviyorum. <3

5.Defalarca İzlediğiniz ve Her Anını Ezbere Bildiğiniz O Filmi Yeniden İzleyin: açıklamaya gerek yok! Ben Paris’e gidiyorum.. Amelie Poulain’in Paris’ine..

6.Gerçekten İyi Bir Kitabı Okumaya Başlayın: dünya klasiklerinden veya herkesin harikalığı konusunda hem fikir olduğu bir kitabı alıp sakin bir köşeye çekilin..

7.Yönlendirmeli Meditasyon Yapmayı Deneyin: meditasyon konusunda yeni ve mesafeli iseniz youtube’u açın ve sesinizi & enerjisini beğendiğiniz biri ile kısacık (5 dk bile olur) yönlendirmeli meditasyon deneyin. İlk denediğinizi sevmeyebilirsiniz.. biraz içerikleri karıştırın.

Bu işin faydası nedir, ne beklemeliyim derseniz sizleri Meditasyon Başlangıç Yolculuğum ve Sevdiğim Öneriler yazıma alayım.

8.Zaman Yaratıp Doğada Vakit Geçirin: eve yakın yeşil bir alan olur, deniz – göl kenarı olur, dağ kenarı olur.. rahatça giyinip yanınıza kahvenizi, atıştırmalıkları, kitap – defteri veya ne istiyorsanız alın. Yeşile – maviye bakarak bir kaç saat geçirin.

9.Evinizde/Odanızda Gereksiz Eşya Temizliği Yapın: hepimizin bir veya daha fazla eşya grubuna merakı var. kimimiz giysiler, kimimiz kitaplar, kimimiz elektronik eşyalar biriktiriyoruz.. artık kullanmadıklarımızı da atmıyor istifliyoruz. Sizin için o kategori neyse gözden geçirip fazlalıkları bağışlamak üzere paketleyin. Bir kaç saat alabilir ama sonunda çok rahatlamış hissedeceksiniz – benden garanti!

Ben çok enerjik hissediyorum tüm evi elden geçirmek isterim diyenleri: Marie Kondo Kitabı İle Sadeleşme Deneyimim yazıma bekledim.

ps: ben de geçen hafta sonu tüm giysilerimi ortaya döküp bir güzel Morie Kondo’ladım.. iki büyük boy çöp poşeti kadar giysiyi yeni sahiplerine uğurladım!

10.Daha Önce Denemediğiniz Biraz Gözünüzü Korkutan Yeni Bir Yemek Yapmayı Öğrenin: hep denemek istediğiniz ama başarısızlık şansı 50 – 50 olan sizce zorlu bir yemeği deneyin. En kötü batırırsınız! Gülecek sebep olur! 😀

11.Evde/Ofiste bir DIY Projesi Yapın.. veya Deneyin: fotoğraflarınızdan anı duvarı yapmak olur, bir dolabın kapaklarını kaplamak olur.. Açın pinterest’i gözünüze kestirin bir şeyler ve deneyin.

12.İsmi Çok İlginizi Çeken ama Hakkında Pek Bilginiz Olmayan Bir Konuyu Araştırın & Öğrenin: sürekli duyduğunuz ve hakkında birazcık bilgiye sahip olduğunuz bir konuyu araştırın. hakkında video’lar izleyin veya udemy’den ders alın. yapay zeka olur, nöroplastisite olur, anatomi olur, herbalism olur, farklı beslenme ekolleri olur.. seçenekler sonsuz.

13.Kendinize Hijyen/Sosyal Mesafe Kurallarına Uygun Masaj veya Sauna Hediye Edin: dolaşım sistemini hızlandırmak ve bağ dokuya hareket katmak için yaşadığınız şehirde bu olanaklar varsa hijyenikse üşenmeyin gidin.

14.Aşırı Beğenip Gurur Duyacağınız Bir Playlist Üzerine Çalışın: ama öyle yarım saatte yapılacak bir playlist’ten bahsetmiyorum. Sizin için özel, anlamı olan şarkılardan belli bir mantık – konsept – duygu ile sıralanmış bir playlist üzerinde İsviçreli saat ustalı gibi detaylıca çalışın.

benim en gurur duyduğum playlist çalışmam da İskoçya ve İskoç kültürü severlere gelsin  spotify İskoçya playlistim .. an itibari ile yazıyı yazarken de dinliyorum <3

15.Uzun Süredir Görmediğiniz Ama Çok Sevdiğiniz Birini Arayın & Arayı Kapatın: pandemi nedeniyle ayrı düştüğünüz veya uzaklarda yaşayan bir dostunuzu pat diye arayıverin veya (benim gibi yazarak anlaşmayı tercih ediyorsansız) uzun & tatlı bir e-mail gönderin. ilişkiniz kaldığı yerden hiç bir şey olmamış gibi devam edecek & modunuz kesinlikle yükselecek!

16.Sevdiğiniz Birine Proje Tadında Duygusal Bir Hediye Hazırlayın: sevgiliniz, aileden biri veya en yakın arkadaşınıza fotoğraf albümü tadında biraz internetten destek biraz da el yapımı gerçekten düşünülmüş, üzerinde çalışılmış bir hediye hazırlayın. veya magnetli harfler alıp buzdolabına şiir yazın. siz ana fikri anladınız. gidip hazır üretim albümler vb değil de el emeği, komikli – eğlenceli bir şey hazırlayın. benden size garanti hazırlarken çok mutlu olup belki de hediyeyi alandan çok keyif alacaksınız! <3

17.Özel Zaman Yaratıp Zihin Haritası Çıkarın: biraz dinlenip zihninizi boşaltın ve bir süredir üzerinde düşündüğünüz konu/sorun/gündem hakkında zihin haritası çizin. yeterince rahatlar ve önyargısız olursanız yep yeni fikirlerin filizlendiğini görmek garanti!

Nedir bu Zihin Haritası diyenleri şuraya alayım: Daha Özgür ve Derin Düşünmek için Harika Bi’ Araç Olan Zihin Haritası – Mind Map Nedir? Nasıl Yapılır?

18.Kendinizi Daha İyi Tanımak İçin Çaba Gösterin: kulağa çok klişe ve saçma gelse de insan arada her şeyi bırakıp kendisiyle kalmalı ve kendisini daha iyi tanımak için çabalamalı. sizi neler mutlu eder? hayatta en önem verdiğiniz değerler neler? şehir insanı mısınız doğa mı? bu sıralar nasıl hissediyorsunuz? önümüzdeki günlerde neler olsun istersiniz? gibi gündelik hayatta düşünmediğimiz konular üzerinde düşünmek, belki de bir iki sayfa günlük yazmak için zaman ayırın.

youtube’da gezinirken bir video’ya şu cümleyi duyup çok etkilenmiştim. “insanlar friends dizisinin 10 sezonunu 3-4 defa izliyor.. ama kendilerine benim değerlerim neler? diye sormuyor!” o kadar doğru ki!!

19.Hiç Bir Şey Yapmadan & Düşünmeden 20- 30 Dakika Geçirin: evde, balkonda veya doğada.. hiç farketmez.. sakin bir ortamda gerçekten bir şey düşünmeden, yapmadan, planlamadan DURUN ve KALIN.

Şimdi söz sizde.. Hızlı & Anında Etkisini Gösteren Öneriler: Modunuzu Yükseltecek önerilerim hakkında ne düşünüyorsunuz? Favoriniz hangisi? Sizin önerileriniz, ritüelleriniz nelerdir? Özellikle deneyip başarılı veya başarısız olma hikayelerinizi meraktayım. Mutlaka yoruma bekliyorum.

Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bumerang - Yazarkafe