Denedim & Çok Seviyorum: Yıllardır Kullandığım Seyahat Appleri Listem

0
shares
Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+
Bu Nedir?

Uzun zamandır farklı kıta ve ülkelere seyahat edince bol bol seyahat appleri denemek kaçınılmaz oluyor. Kimileri harika çıkıyor, kimileri kendini zamanla sevdiriyor, kimilerini de arkamı dönmeden terk etmek kaçınılmaz oluyor. Zamanın ve sürekli değişen trendlerin acımasız testlerinden geçip hala favorim olan, çok sevip yıllardır kullandığım seyahat appleri listemi paylaşmak istedim. Hazırsanız başlıyoruz…

1.O Benim Dünyam: Kayak

Bütün yazıyı yazma nededinim, çatılara çıkıp adını dünyalara haykırmak istediğim, hayatımın seyahat aşkı bu app’i bu app’tir arkadaşlar. Kayak kalp Zeynep kalp Kayak kalp Zeynep. Kayak app’i bu kadar sevme nedenim içindeki “Trips/Seyahatletim” sekmesi. Ve bu sekmenin dünyanın en harika & organize yeri olması. Böyle harika bir hizmetin ücretsiz olması da başka şaşırdığım ve sevdiğim bir nokta. (üzerimizden çılgınca data toplayıp satıyorlardır muhtemelen.. flkdjglfd. ama kayak’ımı o kadar seviyorum ki datalar ona feda olsun)

kendi app’imden ekran görüntüleri

Kayak aslen uçuş, otel, araç kiralama konularında çoklu arama yapılan bir platform. Ancak benim çok sevdiğim “Trips” sekmesi ile de -kayak üzerinden alıp almamanızdan bağımsız olarak- tüm seyahat detaylarınızı derli toplu dosyalıyor. Nasıl oluyor bu? Diyelim uçak bileti aldınız, otel rez. yaptınız, tren bileti, müze bileti, yemek rez. vb vb eposta ile onay aldığınız türlü şeyler var. Bu emailleri direkt trips@kayak.com.tr ‘ye iletiyorsunuz. Hepsini seyahatinize işliyor. Uçuşunuz hangi peronda ve kapıda, otelin check in zamanı, haritadaki yeri, müze giriş biletinizin QR kodu vb vb her şeyi size derli toplu sunuyor.

2017’den beri tek bir seyahatimi bile kayak’a mail atmadan yapmadım. Önceki zamanları hatırlamıyorum.. çok eziyetli geliyor. O nedenle eğer bu app’iniz yoksa ve seyahat planınız varsa HEMEN YAZIYI OKUMAYI DURDURUN VE KAYAK APP indirin!

ps: hayır reklam, ücretli içerik değil gönülden seviyorum bebeğimi.

2.Planlar Patladıysa Derin Bi’ Nefes Alıııın ve Şu App’i Açın: Hotel Tonight

İkinci önerim her zaman telefonumda kayıtlı olan bir app değil ama ihtiyaç halinde hayat kurtarıyor. Şuanda yazarken fark ettim iki tip insana yarıyor. Birincisi benim gibi organize düzenli ama son anda kötü bi’ sürprize uğrama ihtimali olanlar. İkincisi süper rahat, konaklama ayarlamadan uçağa binebilenler (ay yazarken bi’ fena oldum.. içim çekildi…)

Her ne şekilde olursa olsun AYNI GÜN içinde acil otel ihtiyacı oluşunca direkt bu app’e gidiyorsunuz. Seyahat edenler açısından hayat kurtarırken, oteller açısından da o gecelik dolmayan odaları değerlendirme imkanı sağlıyor. Hatta “kesin boş oda yoktur” diye düşündüğünüz şehirler ve oteller de bile son anda hatta bazen erken rezervasyondan daha uygun fiyata oda bulunabiliyor. Bu seyahat app’ini bir yere not alın, kriz anında erişin.

3.Taksi Sevmeyenlere Gelsin: Uber, Lyft ve Grab

Taksi vs Uber kavgasını alevlendirmek istemem ama ben özellikle dil/alfabe bilmediğim ülkelerde gideceğim noktayı haritaya girdiğim, izlediğimiz rotayı canlı takip edebildiğim, ne kadar ve hangi yöntemle ödeme yapacağımı önden bildiğim app’leri kullanmak istiyorum. Avrupa – Amerika’da Uber, Lyft. Özellikle Güney Asya’da ise (Tayland ve Filipinler’de hayat kurtaran) Grab uygulamaları favorim.

Daha önceden gitmediğim bir ülkeye giderken genelde bir soru – cevap platformu olan quora.com ‘a girip en iyi ulaşım yöntemleri ve app’leri araştırıyorum. Misal Rusya’da uber hayat kurtardı.

4.O Benim Bebeğim: Culture Trip

Seyahate yeni bir yere gidince özellikle şehirlerde “yapılacak top 10-15 şey” ötesinde daha farklı, daha yerel ve güncel olaylar peşinde koşanlar bu app’i kesinlikle çok sever. O yerin kültürü odaklı yemek, gece hayatı, sanat, kahve, müzik vb vb konularda harika öneriler & listeler içeriyor. Bu listeleri de o bölgede uzman freelancer,& yaratıcı kişiler yazıyor ve hazırlıyor.

App’in ve websitesinin harika bir görselleriği, illustrasyonları da var. Şehir seyahati planlarken mutlaka bakın. Hatta gideceğiniz noktayı kafanızda netleştirmediyseniz farklı şehirlere bakıp bol bol ilham alın derim. Ben şimdiden ikinci Roma seferim için bu app üzerinden çalışmaya başladım bile!

5. Yemek İçin Gezenlere Gelsin: Yelp, The Fork ve OpenRice

Sizleri bilemem ama benim için seyahat etmenin en büyük motivatörlerinden biri farklı ülkelerin mutfakları. Gerçekten farklı ve lezzetli şeyler yemek için 10 saat üstü uçuşlara katlanabilir, trenlerde, otobüslerde saatler geçirebilirim. Bu gerçekten harika lezzetleri bulmak ve gereken durumlarda rezervasyon yaptırmak için güvendiğim kaynaklar ülkesine göre değişmekle birlikte: Yelp, The Fork (Avrupa – Amerika) ve OpenRice (Asya ülkeleri) seyahat appleri.

Tripadvisor, foursquare gibi daha bilindik app’lere yeme – içme konusunda başvurmama nedenim sadece lezzete değil, lokasyona, mekanın ambiyansına ve popüleritesine göre de puanlama yapmaları. Önce yemek, gerisi detay diyenlere ülkesine göre yukarıda bahsettiğim üçlüyü öneririm.

6.App’ine Değil ama Web’ine Bakmadan Adım Atmam: Atlas Obscura

Öncelikle iki konuyu baştan söyleyeyim: son bir kaç yıldır Atlas Obscura’ya bakmadan özellikle şehir seyahatlerimde günlük gezi planı yapmıyorum. İkinci olarak ben bu harika içerik üreticinisi laptop ekranımda kocamaaan görmeyi ve incelemeyi çok seviyorum. Yani app’i değil web’i kullanıyorum. (hello I’m in my 30s)

Atlas Obscura’da bizi neler bekler? Hafif tuhaf, az bilinen, değişikli, tarih – bilim – kültür odaklı gezi noktaları önerileri. Az bilenen ama aşırı cool bilgiler. Hem merkezi ve çok bilenen noktalara başka bir bakış açısından bakma hem de az bilinen yerleri keşfetmeyi sağlayacak kaliteli içerikler. Mutlaka sitelerini ziyaret edip bir karıştırın. Hatta o kadar seviliyor ki genelde senede bir kitap basıyorlar.

Şimdi söz sizde. Önerdiğim seyahat appleri listesindeki hangi madde en çok ilginizi çekti? Hangilerini telefona indirirsiniz? Ve daha da önemlisi sizin favori seyahat appleriniz hangileri? Herkesi mutlaka yoruma bekliyorum.

ps: son bir kaç yıldır gün gün nereleri gezdim, nereleri keşfettim şöyle bir bakmak isteyenleri profilime sabitlediğim insta story’lerime beklerim. (instagram: zeyneppcans

Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+

1 Comment

  1. Nisan 14, 2020 / 9:31 am

    Merhaba merhaba 🙂
    Baktim henuz hic yorum yok, ben yazayim dedim. Burda yayimlamiyorsunuz yorumlari gorunen o ki.
    Soyle oldu birkac ay sizi keşfedeli. Bir bayram kacamagi Guney Afrika seyehati planlama sureci sirasinda. Ayni siz, ayni delilik derecesinde plan aski. Hosuma da gidiyor elimde degil. Derdim aman efendim her seyi planlayalim ve planladigimiz gibi gitsin, asla degil. Ben planimi yapayim sonra yine keyfi olursa hayat uysun bize. Aaa yok beni daha guzel planlarim var diyorsa boynumuz kildan ince.

    Demem o ki, benziyoruz. Even physically.
    Bu applerin bircogunu ben de kullaniyorum ama bu mesaji yazmamim sebebi size bir app onermek.

    Sygic travel

    Bilmiyorum siz planinizi nasil yaparsiniz ama, ben gezerken hep icimde ukte kalir. Derim simdi belki cok guzel bir yerin yanindan geciyoruz. Belki bura cok onemli bir yer. Ama gel gor ki bilemiyoruz. Bu app harita ustunde. Ucretli ama ucretsiz ozelliginden extra bir sey sunmuyor pek. O sebeple biraz kurcalayin bakalim begenecek misiniz?

    Sevgilerimle,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bumerang - Yazarkafe