Bölge Bölge Amsterdam Konaklama Önerileri

0
shares
Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+
Bu Nedir?

Amsterdam’ı hiç görmeseydim ve biri bana “her yıl düzenli olarak Kuzey Avrupa’da, havası berbat, ulaşımı ve konaklaması pahalı, kendi mutfağı olmayan, zaman kadar eski bir yere gideceksin; hem de koşa koşa gideceksin” dese hayatta inanmazdım. Ama her yıl en az bir defa severek gittiğim Amsterdam şehrinden öğrendim ki bir yeri “gidilesi” yapan şey kesinlikle insanları. O harika insanların şekillendirdiği şehirde, havada uçuşan pozitif ve rahat enerjileri (“vibes” dedikleri). Amsterdam’da böyle havada asılı hissedilen somut bi’ rahatlık, sakinlik, abartmama, süslememe ve kocaman mutluluk hali var. O yüzden en sık gittiğim, farklı semtlerinde vakit geçirdiğim, bir nefeste yapılacak tonla şey sayabildiğim bir şehir.

Gün aşırı Amsterdam’da kalacak yer önerisi, semt kıyaslaması soruları alınca dedim “bu bir işaret”. Detaylıca bölge bölge Amsterdam konaklama rehberi hazırlamam lazım. Zira benim kaldığım ve şiddetle önerdiğim yerleri herkes sevmeyebilir. Kimisi kanal görmek ister, kimisi hostelde kalayım ekonomik olsun der, kimisi illa evde kalmak ister, kimisi merkezin merkezinde kalmak ister.. Liste uzar gider. O zaman birlikte bakalım ne gibi konaklama seçenekleri var..

Amsterdam şehri resmi olarak 7 adet bölgeye ayrılıyor. Çünkü Kuzey Avrupalı olmak ileri derecede düzenli olmayı gerektirir. Her bir bölgenin kendi belediyesi herkesçe bilinen sınırlar var. Bölgeler şöyle: 1) Amsterdam Centre, 2)West, 3)Oost, 4)Zuid, 5)Noord, 6)Nieuw-West, 7)Zuidoost. Amsterdam bölgeleri, genellikle semtlerle (misal Red Light, De Pijp) ile karıştırılıyor. Bölge bölge Amsterdam konaklama önerileri listemde, bölgedeki semtleri de yazıp bu karışıklığa son vereceğim. Çünkü fahri Amsterdam muhtarıyım. 🙂

harita kaynak: xpamsterdam.com

Başlamadan bir kaç ufak not:

  • Otel/ev kiralama yaparken mutlaka konum puanına ve genel toplam puanına bakın. Ben genelde konumda 8.5 ve totalde 7.5 puan altı yerleri kafadan eliyorum. Mesela 6.5 puan alan bir yerde rezervasyon yapıp sonra “felaketti, sevmedim” demeyin. Zaten puanından belli, felaket geliyorum diyor.
  • Air B&B’den ev kiralamak bu ülkede oldukça güvenli ve sistem tıkır tıkır işliyor. Ya eve giremezsem, ev fotolarındaki gibi değilse vb türevinde korkularınız olmasın. Zaten merkez bölgede evi olanlar oda oda bölüp kiralıyor ve para basıyorlar. 🙂
  • Şehri gezip keşfetmek için minimum toplu taşıma kullanımı ve bol yürüyüşe en uygun top 3 bölge: 1)Amsterdam Centre, 2)Zuid (South), 3)West sırası ile gidiyor. En zorlu bölge de haritadan göründüğü üzere Noord (North); ama buranın da bazı kendine özgü harikalıkları yok değil. 😉

1)Merkez Bölgesi – Amsterdam Centre

Adı üzerinde en merkez bölge. Sadece 8 kilometrekarecik bu bölgede gezilecek yerlerin büyük çoğunluğu, sayısız kanal ve minnoş köprüler var.

Buradaki semtlere/mahallelere örnek olarak: Red Light, Rembrandtplein, Koningsplein, Spui, Leidseplein, Princengracht, Jordaan verilebilir. Bu bölgenin en büyük avantajı merkezde kaldığınız için çok fazla araç kullanmadan gezecek olmak. Merkezi ve yakın bölgeleri yürüyerek veya bisikletle çok rahat gezebilir, gün içinde arada kaldığınız yere uğrayabilir ve gece olunca etrafın hala canlı olmasının tadını çıkarabilirsiniz.

Çok belirli muhit önerisi yap derseniz benim favori üçlüm şöyle: 1)Red Light (ben buranın 7/24 canlı ve kaotik haline bayılıyorum. gürültüye hassas olanlar tercih etmesin) 2)Leidseplein civarı (gezilecek yerlere en yakın semttir, merkezde kalınacak en mantıklı yer ) 3)Rembrandtplein (gayet merkezi bir yer, Leidseplein muadili diyebiliriz)

Bu bölgede kalacaksanız (festival vb dönemsel aktivite zamanları hariç) fiyatlar şöyle:

i)2 yıldız ve üstü oteller: 2 kişi gecelik 300 euro ve üstü

Kalıp memnun kaldığım otel önerisi: Hotel Weber – burası en ama en sevdiğim otel oldu koskoca Amsterdam’da. 2 yıldızlı ve Leidseplein civarıda, standard odalarda bile mutfak var. Ön tarafı cadde, arka tarafı kanal görüyor. Her sabah kapımıza sıcacık ev yapımı ekmek bırakıyorlardı, mini buz dolabı kahvaltılık doluydu. Hala orda mı bilmiyorum ama dünyanın en tatlı kızı işletiyordu; beni her gördüğünde şekerlikten bol bol jelibon ikram etmişti. kalp kalp kalp. Aşağıda standard odanın yataktan çekilmiş fotosunu görebilirsiniz. Bir de iki adet notum var: 1)arkaya bakan oda isteyin; kanal manzarası var 🙂 . 2)üst katlardan oda isteyin (gene daha sessiz)

https://www.instagram.com/p/BSivLoGh7rx/?taken-by=zeyneppcans

ii)3 yıldız ve üstü oteller: 2 kişi gecelik 400 euro ve üstü

Kalıp memnun kaldığım otel önerisi: Inntel Hotel – burası 4 yıldızlı, konum olarak hem Red Light’ın içinde gibi hem de değil gibi. İki dakika yürüyüp curcunaya karışabilir, ama geceleri sessizlik içinde uyuyabilirsiniz. Dekoru, ruhu, hikayesi olan bir otel değil. Merkezi, temiz ve son derece güvenli.

Bir diğer önerim ise bu son gidişimde (Nisan’23) kaldığım Die Port van Cleve. Şansıma işletmecilerinin de Türk olması ile çatı katında bol manzaralı minnoş bir odaya upgrade oldum. Konumdan 9.5 almış efso iyi bir otel.

5 yıldızlı öneriler, 2 kişi gecelik 500 euro ve üzerinden başlıyor. W otel bence konumuyla çok iyi. Bir de son gidişimde görmediğim ama yeni açılmış Waldorf Astoria var gecelik 1000 euro ve üzeri fiyatlardan başlıyor.

iii)Bed & Breakfast Pansiyon Tarzı Yerler: Oda Başına 200 euro ve üstü

Kalıp memnun kaldığım yer önerisi: Old City Amsterdam Bed & Breakfast . Merkezin merkezinde Damrak Meydanı’na bakan bu pansiyonu da severek öneririm. Odaların mutfağı var, odalar iki kişilik ama zorlarsanız 3 kişilik de olur. Ambiyans, dekor vb beklemek yok ama. Bir de yaş grubu biraz ufak ve kitle partici baştan söyleyeyim. Amsterdam geneline göre uygun fiyatlı olduğu için aylar aylar önceden odalar doluyor – uzun dönemli ekonomik tatil planlarınız için not almak da fayda var.

Burdan oda kiralayınca ücretsiz olarak kaldığınız süre boyunca bisiklet veriyorlar, istemeyi unutmayın. 🙂

iv)Air B&B ile Ev veya Oda Kiralama : 110 euro ve üstü

Merkez bölgede olsun, ev/oda ortak olmasın derseniz 110 euro ve üzerini gecelik olarak gözden çıkarmanız gerek. İyi tarafı 4 kişi civarı gidip evi paylaşarak ekonomi yapabilirsiniz. Bir de mutfak olduğu için en azından kahvaltıları az bütçe ile halledebilirsiniz. Biz en son air b&b’de kaldığımızda abartıp kasaptan sosis alıp evde ızgara yapmıştım. 😀 Tam teşekküllü mutfağı olan kalma seçenekleri kalp ben. Çok severek kaldığım bir air b&b evim vardı ancak sahibi Frank amca, evi artık kiralamıyor. Bu kategoride özel bir önerim yok o nedenle maalesef.

v)Hosteller : Geceliği Kişi Başı 75 euro ve üstü

Açıkçası ben hiç hostel’de kalamadım. Yani sadece Amsterdam’da değil, hiç bir yerde. Biliyorum DEV eksik. Ama “hostel” kelimesi benim için bir korku filmi.. Yatak odası neyse de banyo paylaşmak dendi mi ben orda yokum. Gençken mutlaka deneyimlenmesi gerektiğine inanıyorum. Cesaret edip kalsaydım kesinlikle ikonik Bulldog Hostel’de kalmak isterdim. Kendi sitesinden (tık tık) rezervasyon yapılabilir. Kendim deneyimlemesem de sizler için baya detaylıca araştırdım:

  • Amsterdam’daki en iyi ve en güvenilir 17 adet hostel’e şu linkten ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca Trip Advisor web sitesi üzerinden tüm Amsterdam hostelleri listesine de şuradan ulaşabilirsiniz.
  • Türk Lirası ile fiyat bilgisi veren ve tüm bölgelerden hostelleri içeren en detaylı ve en bol çeşitli hostel bookers sitesi için de tık tık.
  • Bol seçenekli ve karşılaştırma özellikli Hostel Words sitesinin Amsterdam Hostelleri listesi için de tık tık.

2)Zuid Bölgesi

Zuid yani Güney Bölgesi benim kişisel favorim. Bu bölgeye (yukarıdaki haritada turuncu renk ile taralı) tam ortadan dik bir çizgi çizerseniz; sol tarafı Müzeler Adası (Museumplein) + Vondelpark, sağ tarafı ise (benim favori mahallem) De Pijp’e sahip. De Pijp tarafında kanallar yok denilecek kadar az. Sizin için Amsterdam = kanallar ise burada mutlu olmayabilirsiniz. Ancak güncel ve gidilesi mekanları araştırdığınızda büyük çoğunluğu De Pijp’ten çıkacak. Misal çok sevilen The Avokado Show; kalp kalp kalp.

  • Air B&B :”mutlaka bunu yapın” demeyi hiç sevmem ama Air B&B, bu bölgede kesinlikle ilk tercihiniz olmalı. Ev sahiplikleri dekor konusunda resmen yarışıyorlar. İçinden çıkmak istemeyeceğiniz, şehirdeki gezilecek yerlerden çok ev dekoru ile foto çektireceğiniz evler bu semtte.
  • 3 Yıldız ve Üstü Oteller: Özellikle Müzeler adası ve Vondelpark’a yakın pahalı ama güzel oteller var. Hakkında iyi şeyler duyduğum ve diğerlerine kıyasla abartı pahalı olmayan önerim Collage Hotel. 2 kişi için geceliği 280 euro ve üzeri fiyatlarla oda bulabilirsiniz.
  • 1 Yıldız ve Üstü Oteller: 2 kişi için geceliği 110 euro civarından başlayan fiyatlarda otel bulabilirsiniz. Hakkında güzel şeyler duyduğum bir otel: The Heineken Experience’a 0.9 km uzaklıktaki The Bicycle Hotel. 
  • Hosteller: yelp.com’dan bağımsız değerlendirilmiş De Pijp Hostelleri listesi için tık tık

3)West Bölgesi

West yani Batı Bölgesi, Rembrandt Park ve Eramus Park’a ev sahipliği yapan, yeşil alanı bol ve ağırlıklı olarak bir yerleşim bölgesi. Taş evleri, geniş sokakları ve 130 binlik nüfusu ile de “ben yerleşim bölgesiyim! sessiz sakin takılın, mahallenin huzurunu kaçırmayın.” mesajı veriyor. New York’a gittiyseniz bu bölge tamamen bir “Upper West Side” diyebilirim.

Bu bölgede kalınca, sadece Müzeler Bölgesi ve Vondelpark yürüme mesafesinde kalıyor. Şehir merkezi ve Güney (Zuid) Bölgeler için toplu taşıma kullanmak bir şart. Sakin sakin yerel gidi takılmak için ideal bölge, zaten sınırlı sayıda konaklama opsiyonu var.

Batı Bölgesi’ndeki konaklama opsiyonları ve fiyatları şöyle;

  • 3 Yıldız ve Üstü Oteller : 250-300 euro arası 2 kişilik gece başı fiyatlarla başlıyor. Kendim kalmadım ancak hakkında iyi şeyler duyduğum, harika fotoları olan ve en önemlisi 8,2/10 iyi puanına sahip Cities Hotel ‘i önerebilirim. Bir de Motel One‘ı.
  • Air B&B Evleri/Odaları : gecelik 250 euro civarı fiyatlarla 4 kişilik dairleri kiralayabilirsiniz. “Tek kişi, tek göz odam olsun. Rahat edeyim.” derseniz de geceliği 150 euro’dan başlayan fiyatlarla oda kiralayabilirsiniz Air B&B’den.
  • Hosteller: bu bölgede sınırlı sayıda ve fiyatlar birazcık tuzlu. Tasarım ve hipster WOW Hosteli , internette pek övmekteler. Bir de konuklarının %90’ının “yenilen gelirim” dediği Meininger Amsterdam City West hosteli var.

4)Oost Bölgesi

Oost yani Doğu Bölgesi, kapladığı alan olarak en büyük bölge. Ancak otel, Aire B&B ve hostel sayısı olarak en geride kalanı. Büyük oranda yerleşim yerleri ve büyük iş merkezleri var bu bölgede. Meraklısına konaklama seçenekleri aşağıdaki gibidir:

  • 3 Yıldız ve Üstü Oteller: geceliği 220 euro ve üzerinden başlıyor. Bölgedeki en büyük kanala baka, devasa camları olan ve en önemlisi Amsterdam Tren İstasyonu’na yakın Hotel Casa Amsterdam‘ı önerebilirim. (güncel puanı : 8.8/10)
  • Air B&B: 2 (veya zorlarsanız 3) kişilik oda fiyatlarının geceliği 250 euro ve üzerinden başlıyor.
  • Hosteller ise merkezle aynı fiyatlarda – bence merkezde kalın, canınızı yormayın. 🙂

5)Noord Bölgesi

Burası mutlaka toplu taşıma veya feribotla gidilen “orda bir bölge var uzakta” dedirten kuzey kısım. Bazı kısımları o kadar uzak ki über ile 45 dakika sürüyor! Amsterdam’ı önceden gezip tamamlayan ve daha alternatif yerler ve deneyimler arayanlara göre. Burada seyahat amaçlı kalacaksanız tek nedeni olmalı o da EV BOTLAR !!! kalp kalp kalp

  • Air B&B üzerinden : Amsterdam şehrinde “houseboat” diyerek arama yaptığınızda sınırlı sayıda olsa da opsiyonlar çıkacak
  • Booking.com, Hotels.com vb üzerinden de aynı şekilde “ev tekneler” olarak aratabilirsiniz
  • “İyi hoş da.. bize kaça patlar?” derseniz şöyle anlatayım: Kuzey Bölge’de tek yatak odalı (2kişilik yatak var) housebotları geceliği 350 euro ve üzerine kiralayabilirsiniz. Merkeze’e yaklaşınca 3 yatak odalı (3 adet 2 kişilik yatak var) housebotları geceliği 500 euro üzerine kiralayabilirsiniz. (örnek: houseboat)

6)Nieuw-West Bölgesi

West yani Batı Bölgesi’nin daha da batısında, hatta neredeyse “burası Amsterdam mı?” diyeceğiniz kadar batısında Nieuw-West (Yeni Batı) bölgesi var. Hipsterı bol, kahvecileri 3. dalga, barları craft bira yapan sakin bir bölge. Şehir merkezinde fink atma planınız varsa önermem.

  • Bed & Breakfast Tarzı Pansiyon Önerisi: Kalmadım ama o kadar methini duydum ki Student Hotel. 2 kişilik gecelik fiyatları 160-200 euro civarında.
  • Air B&B : 2 kişi için geceliği 120 euro’dan başlayan ve görece cep yakmayan fiyatlar var. 🙂

7)Zuidoost Bölgesi

Burası baya baya uzak bir bölge… hani o kadar uzak ki Schipol Havaalanı bile şehire daha yakın. Buraya ancak iş sebebiyle gelirsiniz diye tahmin ediyorum.

  • Oteller: burada daha çok Holiday Inn tarzı oteller var ve 2 kişi için geceliği 160 euro civarından başlıyor.
  • Fletcher Hotel de iyi puan alanlardan.

Bir de işinize karışmak gibi olmasın ama bazı paragöz tur firmaları insanları bu bölgede bed & breakfast vari pansiyonlarda kaldırıp her gün 45 dk – 1 saat trafiğe sokarak adına “Amsterdam turu” dedikleri şeyi yapıyorlar. Bence bu yazıyı buraya kadar okuduysanız, sizin tura ihtiyacınız yok. Siz kendi tatilinizi mükemmelce planlarsınız. 😉

Şimdi söz sizde. Amsterdam’a yakın zamanda gitme planı olan var mıdır? Hangi bölgeyi ve ne tür konaklamayı tercih edeceksiniz? Mutlaka yorum bırakın! 🙂

ps: Aklına takılan olursa belirteyim istedim; bu yazı sponsorlu içerik değil.Kendi kalıp memnun kaldığım yerleri + hakkında iyi yorumlar duyduklarımı yazdım. Zamanla beğenmez olursam editlerim, hiiiç acımam. 🙂 Bir de air b&b, booking.com, tripadvisor ve hotels.com üzerinden linkler verdim. Aklınıza yatan oteli/evi istediğiniz mecradan bulabilirsiniz. Ben linkleri kolaylık olsun diye verdim tamamen.

Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+

15 Comments

  1. Temmuz 10, 2017 / 1:43 pm

    Hostelboatta geceliği 25€ vererek konaklamıştık kahvaltı dahil. Ucuz ama odaya girdiğimiz zaman sinirden ağlamıştık o yüzden pek tavsiye etmem.

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Temmuz 12, 2017 / 12:15 pm

      aaa gerçekten mi?

      ben de bir sonraki gidişimde artık noord bölgede ve houseboat’ta kalayım diyordum. yapmasam mı acaba?

  2. Temmuz 18, 2017 / 8:25 pm

    bu şehir için daha detaylısını görmedim.

    elinize sağlık

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Temmuz 20, 2017 / 8:33 am

      çok teşekkürler güzel yorum için 🙂

  3. Serap
    Ocak 29, 2018 / 9:46 am

    Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık. Biz 4 arkadaş arabayla Amsterdam’a geçiş yapıp 2 gün kalmayı planlıyoruz. 2 günde şehri gezmek mümkün değil ama hızlıca bir keşif yapacağız diyelim. Arabayla seyahat edenler için otopark sorununu da dikkate alırsanız, hangi bölgeyi önerirsiniz ?

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Ocak 29, 2018 / 10:30 am

      araba için joordan derim. keyifli gezmeler =))

  4. hakan onlat
    Şubat 8, 2018 / 7:37 am

    Zeynep hn detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Eşimle birlikte mart ayı için amsterdam biletlerimizi aldık. Uzun zamandır görmek istediğimiz, merak ettiğimiz bir şehir. Önerdiğiniz otellerde ya müsaitlilik yok yada fiyatları çok yüksek. havaalanı bölgesinde 3-4 yıldızlı (ramada otel) uygun fiyatlı oteller var. Otel konseptleri oldukça iyi görünüyor. Burada konaklama yapsak şehir merkezine gidip, gelmek sıkıntı olur mu? Ulaşım kolay sağlanır mı? Daha tenha bir dönem olacağını düşünerek mart ortası gitmeyi planladık, hava durumu iyi gösteriyor. Sizin bu konuda fikrinizi alabilirmiyim.

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Şubat 8, 2018 / 6:58 pm

      ben olsam konforu daha düşük (hostel tipi) ama şehir merkezi olan bir yer tercih ederim. amsterdam, yürünerek gezilecek bir şehir. hava alanı yakınında kalmak son tercih olurdu.

  5. Murat
    Kasım 24, 2018 / 9:16 am

    Yazı güzel emeğinize sağlık ,
    Otellerde oda kahvaltı mı almak daha mantıklı olur ?
    Ulaşım fiyatları nelerdir?
    Yeme içme konusunda da fikir verirseniz süper olacak 🙂

  6. Pınar
    Eylül 8, 2019 / 1:01 pm

    Merhaba Amsterdam’a gidiceğiz ekimde . 1 yaşında oğlum ve 10 yaşındaki kızım ile . Berede kalmamızı önerirsiniz ?? Yazınız çok çok faydalı oldu. Teşekkürler 😊

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Eylül 9, 2019 / 8:46 am

      selamlar – otel/hostel/ev kiralama seçeneği tamamen bütçenize ve beklentilerinize kalmış ancak Leidseplein semtini merkez üstü alırsanız bebek arabası ile çok rahat edersiniz.
      sevgiler

  7. Elif
    Eylül 22, 2019 / 5:49 pm

    Merhaba, turistik acidan favorilerinizi ve goruslerinizi belirtmissiniz sanirim fakat eger Amsterdam’a yerlesicek olsaydiniz hangi bolgede yasamak isterdiniz ve nedenlerini soylerseniz cok mutlu olurum 🙂

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Eylül 26, 2019 / 6:41 am

      selamlar bu çok değişken bir soru. iş yerime & yaşayacağım hayata göre cevabı değişir.
      ama süper merkezi bir lokasyon seçmezdim o kesin. 🙂

  8. Cem
    Mart 11, 2020 / 9:26 am

    Amsterdam’ da eşimle birlikte eylülde 3 aylık bir kursa katılacağım. Hangi bölge ve konaklama şeklini tavsiye edersiniz? Tercihim ev kiralamak ancak fiyatların çok yüksek olduğunu biliyorum. Teşekkürler…

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Nisan 12, 2020 / 8:12 am

      ben de pijp’ciyim 🙂
      ancak kursa yakın belki bir tramvay mesafesinde ve daha az turistik bölgelerde görece uygun fiyatlı yerler bulabilirsimiz.
      sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bumerang - Yazarkafe