Kitap Önerisi: Hayat Meyhanesi

0
shares
Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+
Bu Nedir?

2017 yılı itibariyle haberleri ve haber sitelerini tamamen bırakıp, her zamankinden şiddetli bir şekilde kitaplara sardım. Öncelikle ebook işinden başlayıp kitaplarla her zamankinden fazla zaman geçirir ve haklarında yazar oldum. Gerçekten de insanın ufku açılıyor, pozitif enerjisi artıyor. Bir de haberler hep olumsuzu, felaketi gösteriyor. Sanırsınız ki dünyanın sonu geliyor. Ama kitaplar sakinleştiriyor, “bu da geçer yahu” diyor, büyük resmi gösteriyor. Bir de ilham verip, kafa açıp içimizi ışıl ışıl yapıyorlar. Oh mis. 🙂

O yüzden aylık kitap önerileri yazayım blogda gibi bir görev edindim kendime. Nisan ayını ucundan, 1 gün ile kaçırmış olsam da sözü fazla uzatmadan Nisan ayı kitap önerimi yapmak isterim. Kitabımızın adı Hayat Meyhanesi, yazarı da Emrah AteşKitap Muğla’da sıradan bir meyhanede geçiyor. O akşam meyhanede olan karakterlerin sıradan hayatları, iç dünyaları farklı bakış açıları ile anlatılıyor. O akşam o meyhanede 360 derece geziye çıkıyoruz karakterlerin iç dünyalarına.

Tam bir kaç saatlik bir uçuşta veya uzun bir Pazar kahvaltısı üstüne kahve ile keyif yaparak okunası bir kitap. Yüz sayfa olduğu için kaptırırsanız gidiyor. Sabah 7:15’te kalkan İstanbul – Cenevre uçuşundan uykumu açıp yol boyunca kendini okuttu kitap. 🙂 Sizleri kitaptan farklı bölümlerden çok hoşuma giden ve altlarını çizdiğim bir kaç cümle ile baş başa bırakayım. Sürprizini kaçırmak istemediğim için daha fazla detay vermemeyi seçiyorum…

Meyhaneye girerken kapının üzerindeki “Meyhanemizde beddua etmek kesinlikle yasaktır!” yazısı ile karşılaşırsınız.

Çünkü sürekliliği sever. İstikrar tutkunudur. Sırf bu yüzden yıllardır aynı partiye oy verir.

Bense hep ortadan gelişigüzel yiyorum. Kendi tabağımı doldurup rakı masasında sınırlar çizmenin samimiyeti bozacağına inanırım.

Siz hiç içinden simit atılmadı diye vapura küsen martı duydunuz mu? Hayır. Çünkü onun hayatı basittir, yaşamak ve doğuştan gelen tüm isteklerini gerçekleştirmek zorundadır. Yemek yiyecekse eğer, o yemeği almak için uğraşır, çabalar, didinir. Hiçbir hayvan kendisine yemek verilmedi diye yüksek bir binanın tepesinden aşağıya atlamaz.

Bir de yazarın ikinci kitabı var. Adı: Anı Koleksiyoncusu. Onu da ay sonundaki Portekiz uçuşuna saklıyorum 😉

NEREDEN BULABİLİRİZ?

Son olarak “kitabı nereden alalım?” derseniz, cevabım her zaman olduğu gibi online! Kitapçılarda da var ama ben her şeyi internetle halletmeye alıştığım için online derim. Idefix severler için idefix linki tık tık. Yok ben D&R’cıyım diyenler için D&R linki tık tık. Ayrıca Emrah Ateş’in ikinci kitabı Anı Koleksiyoncusu’nu da idefix: tık tık ve D&R: tık tık linklerinden alabilirsiniz!

Şimdi söz sizde – Hayat Meyhanesi’ni okur muyuz? İlginizi çekti mi? Sizin bu ay için kitap önerileriniz nelerdir? Mutlaka yorum bırakın, bekliyorum! 🙂 

Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+

3 Comments

  1. Mayıs 3, 2017 / 7:32 am

    Senden Türkçe bir kitap tavsiyesi gelince şaşırdım! 🙂

    • zeynepcansoylu
      Yazar
      Mayıs 3, 2017 / 10:10 am

      mart itibari ile başladım valla, bu ikinci öneri 🙂 ilkini okudun mu? 😀

  2. Hikmet Dadalı
    Mayıs 4, 2017 / 12:59 pm

    Mutlaka yorum bekliyorum dediğiniz için 🙂 yazılanlar da küçük bir öykü kadar keyifli; insan zihninde büyüyüp seyahatler, sohbet ve kitapla dolu kocaman bir romana dönüşüyor.
    Kitabı okumadım ama bugünlerde yeni bir şeyler okuma arzusu duyan olan birisi olarak okumaya niyetliyim; ama kitapçıdan alarak 🙂
    Elinize sağlık, güzel paylaşım için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bumerang - Yazarkafe