2016 NATIONAL GEOGRAPHIC YARIŞMASINDAN EN İYİ KARELER

0
shares
Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+
Bu Nedir?

National Geographic Dergisi’nin Şehir, İnsan ve Doğa kategorindeki fotoğraf yarışması kazananları belli oldu. National Geographic’in instagram hesabı  na şöyle bir göz atmak; ne kadar harika fotoğraflar paylaştıklarını anlamak ve heyecanlanmak için yeterli. Her yıl binlerce başvuru alan ve kendi alanında en prestijli yarışmalardan biri. Daha çok seyahat etmek, şehrimize ve insanlara farklı gözlerle bakmak için ilham olması için üç kategoriden ilk üçe giren resimleri derledim. Konumuz 2016 National Geographic Yarışmasından En İyi Kareler.

ŞEHİR FOTOĞRAFLARI KATEGORİSİ KAZANANLARI

1)Fotoğraf Adı: “Ben Youssef” ,Yer: Marakeş – Fas 

Fotoğrafçı: Takashi Nakagawa

national geo city number 1 fas

Takashi Nakagawa yakaladığı kareyi şöyle anlatıyor; “Marakeş şehri tüm gezginler için çok heyecan verici bir yer. Ama ben kareyi yakaladığım gün; kalabalık caddelerde yürümekten ve insanların benden sürekli para istemesinden sıkılmıştım. Sakin bir yer arıyordum. İçeride sayıca çok insan olmasına karşın Ben Youssef Medresesi, dışarıdan çok daha sakin ve huzurluydu. Tam da dinlenirken suda çok güzel bir yansıma belirdi!”

2)Fotoğraf Adı: “Silenced” (Sessiz, Susturulmuş), Yer: Guangzhou, Çin

Fotoğrafçı : Wing Ka H.  silenced

“Bu kareyi Guangzhou’ya son yolculuğumda yakaladım. Resimdeki yer Güney Çin Üniversitesi’nin öğrenci yurdu. Ben fotoğraf çekerken öğrencilerin çoğu öğle arasındaydı. Öğle yemeğinden sonra derslere geri döneceklerdi.”

3)Fotoğraf Adı: “Celestial Reverie” (Gök Yüzü Hayalleri), Yer: Pulau Pinang, Malezya

Fotoğrafçı: Jeremy Tan

number 3 cities

“Malezya’nın Penang Eyaleti’nin başkenti George Town’daki Komtar Kule’sine yıldırım düşüyor. Yıldırımın düşmesi bana göre şehrin yeniden doğuşunu sembolize ediyor. Bu şehir yüz yıllar boyunca eski binalar ve modern mimarinin eşsiz karışımına sahne olmuş bir şehir. Ancak 1990lar ve 2000’li yıllarda bazı kısımları eski popülerliğini yitirdi. 2008 yılında Unesco Dünya Mirası listesine girmesi ile; şehirde değişim rüzgarları esmeye başladı ve yeniden canlı bir turist merkezi haline geldi.”

İNSAN FOTOĞRAFLARI KATEGORİSİ KAZANANLARI

1)Fotoğraf Adı: “Winter Horseman” (Kış Atlıları), Yer: Moğolistan

Fotoğrafçı Anthony Lau

people 2nd

“Saat sabah 5:30’du ve Hindistan’ın Varanasi şehrine henüz varmıştım. Kalacağım konuk evine gidip; yedi kat merdiven çıktım ve iç güdüsel olarak terastan etrafı izlemeye başladım. Ünlü Ganj Nehri üzerinden güneş doğuşunu izlemekti amacım. Ancak yan çatısına göz atınca gözlerime inanamadım. Benden bir iki kat aşağıda anneler, babalar, çocuklar, kediler, köpekler ve maymunlar.. hepsi kendi çatılarında uyuyorlardı. Varanasi’de yaz mevsimdi ve bu sıcaklarda klimasız uyumak çok zordu. Bu arada ; resimde köri sosunu gören var mı? :)”

3)Fotoğraf Adı: “Remote Life” (Uzak Yaşam), Yer: Hindistan

Fotoğrafçı: Mattia Passarini  

people 3rd place
“Yaşlı bir kadın, Hidistan’ın uzak köylerinden birinde ısınmak için evine kocaman bir odun taşıyor.” 

DOĞA FOTOĞRAFLARI KATEGORİSİ KAZANANLARI

1)Fotoğraf Adı: “Wherever You Go, I Will Follow” (Nereye Gidersen Seni Takip Ederim), Yer: Japonya

Fotoğrafçı: Hiroki Inoue

1st place nature

“Tam da tüm gün hiçbir güzel kare elde edememiş gibi hissedip eve dönmeye hazırlanırken araba camından içeri neşeli bir ses girdi. “vak vak” Sonra karşımda onları gördüm; kızıl tilkiler! Her kış mevsiminin sonunda; tilkiler için aşk mevsimi başlar. Birbirlerini sevme ve ilgilenme şekilleri insanı fazlasıyla kıskandırıyor. :)”

2)Fotoğraf Adı: “Double Tapping” (Çift Tıklama), Yer: Brezilya

Fotoğrafçı: Massimiliano Bencivenni

double tap“Kareyi, Brezilya’nın Pantanal Bölgesi’nde çektim.. Fotoğrafları bilgisayarıma yükledikten sonra gözlerime inanamadım. Doğa bize her zaman harika şeyler sunuyor ama bu resim gerçek üstüydü”

(not: ben ilk görüşte anlamamıştım. resimdeki timsahın ağzında avı olan canlı bir balık var. o balığın da ağzında kendi avı olan daha küçük canlı bir balık var!)

3)Fotoğraf Adı: “Lagunas Baltinache” (Baltinache Lagünleri), Yer: Atacama Çölü, Şili

Fotoğrafçı: Victor Lima

nature 3

“Bu kareyi Nisan 2016’da Atacama Çölü’ne son gezimde yakaladım. Tek başıma, çözün daha önce çekilmemiş bol kontrastlı karelerini yakalamak için bir maceraya atıldım. Atacama Çölü aslında gece fotoğrafları için en uygun yer. Ancak gitmeden önce yaptığım araştırmalara göre bu bölgede çekilen çok fazla sayıda gece fotoğrafı olmadığını gördüm.”

Son olarak; kazanamasa da Doğa Fotoğrafları Kategorisinde adaylardan biri de bizim ülkemizden, Pamukkale’den.

Fotoğrafçı: Andrea Loretta pamukkale

Her kategoriden son elemelere kalan fotoğrafları incelemek ve beğendiğiniz tüm fotoğrafları duvar kağıdı olarak indirmek için Net Geo’nun websitesi linki; tık tık.

Facebook Paylaş
Twitter Paylaş
Google+ Paylaş
LinkedIn Paylaş
Pinterest Paylaş
StumbleUpon Paylaş
+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bumerang - Yazarkafe